Social Media en het gebruik ervan

Nederlanders zijn het afgelopen jaar minder social media gaan gebruiken. Het gemiddelde gebruik per dag is in 2019 gedaald tot onder de 80 minuten. Opvallend is dat het gemiddelde aantal minuten per dag voor Instagram is gestegen (+2 min), terwijl dit bij Facebook (-5 min) en WhatsApp (-4 min) juist is gedaald.

Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Media Monitor, een onderzoek van Multiscope onder 3.600 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Daaruit blijkt verder dat Nederlanders samen 1,1 miljard minuten per dag spenderen aan social media. WhatsApp (32%), Facebook (32%) en Instagram (8%) hebben hierin wederom het grootste aandeel. Ten opzichte van 2017 is het totale aantal minuten flink gedaald. Toen bedroeg het totaal nog 1,2 miljard. Per gebruiker wordt per dag 79 minuten besteed aan social media. Dit is een daling van 4 minuten ten opzichte van 2017.

Ook qua aantal nieuwe gebruikers toont Instagram positievere cijfers dan alle andere sociale mediadiensten. Ten opzichte van 2017 zijn er meer dan 1 miljoen nieuwe gebruikers bij gekomen. Bijna één op de drie Nederlanders (32%) maakt inmiddels gebruik van Instagram.

Dalende trend ingezet

Er zijn volgens de onderzoekers meerdere signalen dat het social media gebruik ook in de toekomst verder zal gaan afnemen. Meer dan een kwart van de gebruikers van Facebook geeft aan de dienst over een jaar minder vaak (26%) of helemaal niet meer (3%) te gaan gebruiken. Nagenoeg dezelfde cijfers zien zij bij Facebook Messenger (respectievelijk 23% en 5%). Ook voor diensten zoals Snapchat, Skype en Twitter zien de onderzoekers negatieve cijfers in toekomstig gebruik. Uitzonderingen op de regel zijn WhatsApp en Instagram. Voor deze twee diensten zijn er meer gebruikers die de dienst vaker gaan gebruiken dan gebruikers die ze minder vaak of helemaal niet meer gaan gebruiken.

Risico categorie bij de hypotheek rente

Veelal komt het voor dat de waarde van de woning inmiddels is toegenomen in het afgelopen jaar. Huizenprijzen zijn enorm gestegen gedurende deze periode.

Hierdoor kan het zijn dat de rente in een lagere risico categorie valt en zo kan een klant een verzoek doen bij de hypotheek verstrekker om dit te wijzigen.

Wij als tussenpersoon zijn de aangewezen partij om dit eerst voor u te onderzoeken of dit een mogelijkheid is voordat u kosten maakt.

Voor bestaande klanten bemiddelen we alleen en betaald u alleen die kosten bij ons.

U kunt als u wilt dan contact opnemen met ons voor het maken van een afspraak (kosteloos).

Geschreven en gepubliceerd door Michel Weise (M.R. Weise).

Rood staan blijft duur.

Hoewel de rentes voor hypotheken alleen maar dalen blijven de rentes die men moet betalen voor rood staan op de betaalrekening onevenredig hoog. Je ziet bij veel banken dat de tarieven voor roodstand en krediet op creditcards de laatste jaren niet of nauwelijks veranderd. Dit blijkt uit cijfers van de financiële vergelijking site geld.nl.

De verhuurhypotheek

Op dit moment zijn er best veel banken die een verhuur hypotheek verstrekken. Bij de meeste banken wordt het toegestaan dat u vijf woningen bezit.

Een perfecte manier om direct en indirect rendement te maken op uw vermogen.

Wacht niet langer en neem contact met ons op voor het maken van een hypotheek advies gesprek.

U kunt ons bereiken op kantoor@hypotheekinzicht.nl of michel@hypotheekinzicht.nl